7 Aralık 2011 Çarşamba

Hashimoto hastalığında Tedavi:

Klasik tedavi ile Hashimoto tiroiditi yok edilemez. Yapılan tedavi sadece guatr  ve tiroid bezi yetmezliği varsa onun tedavisi şeklinde olur.
Guatrı olan veya tiroid bezi yetmezliği olan kişilerde tiroid hormon ilaçları olan Tefor veya levotiron ile  tedavi  yapılır  ve ilaç dozu serum TSH düzeylerini normale getirecek şekilde doktorunuz tarafından ayarlanır. Yaşlı hastalarda veya koroner kalp hastalığı olanlarda tedaviye çok  düşük dozlarda başlanır ve 4-6 haftalık aralıklarla artırılır. Kadınların çoğunda gebelik süresince dozda % 25-50 oranında bir artış gerekir.
Hipotiroidi olmasa bile guatrı olan Hashimoto hastaları tiroid ilacı tedavisinden fayda görür ve guatrları küçülür.
Hipertiroidi döneminde ilaç kullanılamaz. Hipertiroidi ilaçları da etkili değildir ve kullanıldığında ters etki yaratabilir.

Son yıllarda teknolojik gelişmeler tedavide şans yaratmaktadır. Elektromanyetik alan uygulaması (EMFT) çok faydalıdır. Ozonterapi ile beraber EMFT uygulaması, bu arada toksinlerin atılımının sağlanması ve CRS ile eksikliği saptanan maddelerin verilmesi tedavide fayda sağlar.Noni adaptojen bir maddedir. Omega-3 ve selenyum ile birlikte E vitamini uygulaması, ellagic asit, hesperidin ve quarsetin gibi fitokimyasallar fayda sağlar.

1 yorum: